Technisch personeel vinden, zo doe je dat!

Voor veel organisaties is het vinden van technisch personeel een groot probleem. Organisaties hebben moeite met het vinden van geschikte kandidaten met passende vaardigheden die aansluiten bij hun behoeften. Waarom is het zo lastig om technisch personeel te vinden? En hoe kan je als bedrijf het best technisch personeel vinden? Wij leggen het aan je uit!

Technisch personeel vinden

Waarom is technisch personeel vinden lastig?

De moeilijkheid van technisch personeel vinden heeft verschillende redenen. Hieronder vind je de twee belangrijkste redenen:

De vraag naar technisch personeel is hoger dan het aanbod.

Hoewel de afgelopen jaren de vraag naar technisch talent is toegenomen, is het aanbod sterk afgenomen. Dit komt doordat veel mensen de voorkeur hebben om in een andere sector werkzaam te zijn. Hierdoor is er een tekort aan gekwalificeerd technisch personeel. Het aanbod van technisch personeel groeit niet hard genoeg om aan de stijgende vraag te voldoen.

De concurrentie in de technische branche is hoog.

De concurrentie binnen de techniek is hevig. Veel organisaties zijn opzoek naar technisch personeel met dezelfde vaardigheden. Technisch personeel vinden is daarom erg lastig. Om de beste kandidaten te werven zal je het dus moeten winnen van de concurrentie. Het is belangrijk om als organisatie een aantrekkelijke beloning en goede werkomstandigheden te bieden. De salarisvereisten van technisch personeel zijn vaak hoog, dus als organisatie moet je bereid zijn om hierin toe te geven om het beste technische personeel te vinden.

Technisch personeel vinden

5 tips voor technisch personeel vinden.

Werkgevers in de technologie-, engineering- en productiesector hebben gekwalificeerd technisch personeel nodig. Het vinden van dit personeel is cruciaal voor het succes van de organisatie. Werkgevers moeten zich inspannen om gekwalificeerd technisch personeel aan te trekken. Hier zijn vijf tips die je kunt gebruiken om gekwalificeerd technisch personeel te vinden:

1. Het aanbieden van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Het aanbieden van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden is een belangrijke factor om gekwalificeerd personeel aan te trekken. Werknemers willen een salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden die in lijn zijn met de markt en hun ervaring en vaardigheden. Denk hierbij aan zaken zoals een goed salaris, een pensioenregeling, opleidingsmogelijkheden en vakantiedagen. Naast deze standaard voorwaarden, kunnen extraatjes zoals flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en een gezonde werk-privébalans de aantrekkingskracht van een organisatie vergroten. Het aanbieden van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden is dus cruciaal voor het behouden van gekwalificeerd personeel en het aantrekken van nieuw talent.

2. Investeer in de werkomgeving.

Een belangrijke factor bij technisch personeel vinden is de werkomgeving van de organisatie. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de werkomgeving van een organisatie een doorslaggevende factor is voor werkzoekende. Door investeringen te doen, kun je de werkomgeving verbeteren en ervoor zorgen dat je organisatie aantrekkelijker wordt voor potentiële werknemers. Een goede werkomgeving is niet alleen belangrijk voor de werving van nieuw personeel maar ook voor de productiviteit van het huidige personeel. Wanneer je technisch personeel probeert te vinden en het huidige personeel wil behouden is het van belang om te investeren in de werkomgeving.

3. Biedt technisch personeel een opleidingsprogramma aan.

Veel werkgevers bieden tegenwoordig opleidingsprogramma’s aan zodat hun werknemers meer kennis tot zich kunnen nemen en zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Dit kan variëren van onlinecursussen tot formele trainingen. De meeste technische professionals vinden doorgroeimogelijkheden erg belangrijk. Technisch personeel vinden gaat gemakkelijker wanneer je als organisatie iets aanbiedt waar kandidaten naar op zoek zijn. Werknemers die investeren in het opleiden van hun personeel, investeren indirect in hun eigen organisatie. De kennis dat het technische personeel opdoet tijdens cursussen en trainingen wordt weer in de organisatie gestopt door middel van werkzaamheden. Het is dus een win-win investering.

4. Maak de vacature aantrekkelijk.

Wanneer je als werkgever technisch personeel wil vinden, is het belangrijk dat jouw vacatures opvallen en aantrekkelijk zijn. Lees je eigen vacature door. Als je werkzoekende was, zou je dan solliciteren op je eigen vacature? Is je antwoord nee, dan betekend dit dat je jouw vacature moet herschrijven. Wij geven je enkele tips om jouw vacatures aantrekkelijker te maken. Zorg dat de functieomschrijving duidelijk en beknopt is en vermeld alle belangrijke taken en verantwoordelijkheden. Geef aan welke vaardigheden en ervaringen vereist zijn. Vermeld in de vacature iets over de bedrijfscultuur. Maak gebruik van visuals die de organisatie weergeven. En tot slot, vermeld salaris- en arbeidsvoorwaarden. Technisch personeel vinden zal gemakkelijker gaan wanneer de vacatures compleet en aantrekkelijk zijn.

5. Werk samen met een detacheringbureau.

Detachering is een strategie die bedrijven kunnen gebruiken om technisch personeel te vinden. Technisch personeel vinden is een tijdrovend proces. Bij detachering wordt dit proces uit handen genomen van de organisatie. De organisatie kan zich blijven focussen op hun kernactiviteiten terwijl het detacheringsbureau technisch personeel vindt voor de organisatie. Detachering biedt toegang tot gekwalificeerde en ervaren werknemers. Het helpt ook bij het vinden van technisch personeel met specifieke vaardigheden. Kortom, detachering kan een waardevolle oplossingen zijn voor organisaties die op zoek zijn naar technisch personeel. Ben je benieuwd naar wat alle voordelen zijn van werken met een detacheringsbureau? Lees dan hier de blog.

Wij vinden technisch personeel voor jouw organisatie.

Bij Connetix houden de consultants zich dagelijks bezig met technisch personeel vinden. Connetix hanteert een vaste wervingsmethodiek waarin transparantie en duidelijkheid centraal staat. Connetix is gespecialiseerd in de deta-vast constructie. Dit betekent dat de werkgever gedurende een jaar de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de professional. Na deze periode is het mogelijk om de werknemer kosteloos over te nemen.
Dus ben je op zoek naar technisch personeel? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.

“Detachering is DE manier om technisch personeel te vinden ”