Wat doet een Project Engineer?

Een Project Engineer is een professional die van A tot Z betrokken is bij de engineering van projecten. Dit omvat de voorbereiding, organisatie en planning van projecten. Tijdens de uitvoering van het project speelt de Project Engineer een belangrijke rol door het coördineren van de verschillende afdelingen. De Project Engineer fungeert als contactpersoon tussen hen. Daarnaast is de Project Engineer ook verantwoordelijk voor de evaluatie van het project.

project engineer

Ontdek de werkzaamheden van een Project Engineer?

Een Project Engineer heeft de leiding over de engineering van een project. Tot de belangrijkste taken behoren:

 • Coördineren van projecten;
 • Samenwerken met verschillende afdelingen;
 • Opstellen van adviezen en rapporten;
 • Bijhouden van documentatie;
 • Contact onderhouden met klanten en externe partijen;
 • Bewaken van de tijdsplanning.

Nu je bekend bent met de werkzaamheden van een Project Engineer, vraag je je misschien af wat het verschil is tussen een Project Engineer en een Process Engineer. Benieuwd naar het verschil, lees dan onze blog.

Salaris Project Engineer: wat verdien je gemiddeld in Nederland?

Een Project Engineer in Nederland verdient gemiddeld € 3.818 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.800 (laag) tot € 5.500 (hoog). Het salaris van een Project Engineer is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je werkervaring en het niveau van je opleiding. Over het algemeen geldt dat hoe meer werkervaring en verantwoordelijkheid je hebt, hoe hoger je salaris zal zijn. Ook kan het zijn dat je als Project Engineer een hoger salaris ontvangt wanneer je beslissingen maakt en/of leidinggeeft aan andere teamleden. Verder is het goed om te weten dat veel bedrijven secundaire arbeidsvoorwaarden aanbieden, zoals een leaseauto, telefoon van de zaak en een pensioenregeling.

“Connetix begrijpt onze behoeften”
Mona Vasic | HR Adviseur
project engineer

Passende opleiding voor deze functie

Als je op zoek bent naar een carrière als Project Engineer, is het essentieel om een technische opleiding op mbo-, hbo- of wo-niveau te hebben afgerond. Er zijn verschillende opleidingen die goed aansluiten bij deze functie, waaronder:

 • Werktuigbouwkunde
 • Automotive Engineering
 • Luchtvaarttechnologie
 • Mechatronica
 • Technische Bedrijfskunde

Carrièremogelijkheden voor Engineers

Als Project Engineer zijn er diverse carrièremogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien naar een leidinggevende functie, waarin je verantwoordelijk bent voor een groter team en meer complexe projecten. Ook kun je ervoor kiezen om je te specialiseren in een bepaalde technische discipline. Wij hebben vacatures Project Engineer in de technische discipline Machinebouw, Apparatenbouw, Civiele- & Infratechniek. Kortom, als Project Engineer zijn er tal van kansen om je carrière te ontwikkelen en jezelf verder te specialiseren.

Tips voor een succesvolle carrière als Project Engineer

Als je een succesvolle carrière als Project Engineer wil nastreven, zijn er enkele tips die je kunnen helpen om je doelen te bereiken.