De voordelen van detachering met een vast contract

Inmiddels werken er in Nederland meer dan 1,2 miljoen personen als freelancer of als zelfstandig ondernemer in een flexibel arbeidsverband, maar vaak willen mensen een vast contract voor meer zekerheid.

Detacheringsbureau

Nederlandse arbeidsmarkt in beweging

De Nederlandse arbeidsmarkt is in beweging, de arbeidswerkvormen ook. Inmiddels zijn er diverse werkvormen aanwezig in de Nederlandse economie. Denk hierbij aan werken als freelancer (zzp-er of als ondernemer), werken in tijdelijke dienst, werken op project basis, werken op uitzend-contract of werken op 0-uurbasis. Dit zijn losse en flexibele dienstverbanden en geeft geen zekerheid.

Meer zekerheid met een vast contract

Wanneer je meer zekerheid zoekt en je meer richt op de langere termijn, of je wil juist graag doorgroeien in je werk, dan denk je snel aan een vast contract. Ook wanneer je bijvoorbeeld wil gaan samenwonen of zelfs misschien een huis kopen, je een gezin wil stichten of al hebt, of gewoon meer zekerheid zoekt, is zekerheid heel belangrijk en is vaak een vast contract nodig.

Om meer zekerheid te bieden in de huidige flexibele arbeidsmarkt zijn er verschillende mogelijkheden. Eén daarvan is detacheren en Connetix biedt de detacheringsvorm met uitzicht op een vast contract bij de opdrachtgever (werkgever) (beter bekend als Deta-Vast). Zo heb je dus uitzicht op (bij geschiktheid) zekerheid na 1 jaar, een vast contract.

Wat is detachering?

Detachering is het in tijdelijk dienst nemen van mensen, op basis van een detacheringscontract.

Wat is deta-vast en hoe werkt het bij Connetix?

Deta-vast is detachering met uitzicht op een vast dienstverband. Dat is handig, uitzicht op een vast contract. Met een detacheringscontract kom je eerst in dienst bij Connetix. Connetix betaalt jouw salaris. Dit is het deta-vast principe en duurt (in principe) een jaar. Gedurende deze tijd kun je goed inschatten of de werkgever goed bij je past. We ‘spiegelen’ de arbeidsvoorwaarden wat betekent dat Connetix altijd dezelfde arbeidsvoorwaarden over van je toekomstige werkgever overneemt. Zo voorkomen we dat je een groot gat krijgt met je arbeidsvoorwaarden en weet je precies waar je aan toe bent.

Wat betekent dit voor je als techneut?

Gedurende deze periode krijg je ondersteuning van de opdrachtgever en van Connetix. Met feedback sessies, tussentijdse evaluaties en extra training. Zo kan je goed onderzoeken of deze (potentiële) werkgever goed bij je wensen en ambities past.

 

“Ik ben super enthousiast over mijn nieuwe baan!”
Hugo van Herk | Werkvoorbereider

Wat zijn dan de voordelen van detachering voor je?

1. Veel keuze in bijzondere bedrijven binnen de techniek
2. Gelijk een jaar in dienst
3. Daarna mogelijk in vaste dienst (dus een vast contract)
4. Je kan kijken of de werkgever goed bij je past
5. Ondersteuning tijdens het traject, het hele jaar door
6. Snel aan de slag, wachten is niet nodig
7. Hulp door adviseurs bij het vinden van een passende baan

Is er een verschil tussen in directe dienst van de opdrachtgever werken en detachering?

Er is eigenlijk alleen een contractueel verschil, alle arbeidsvoorwaarden zijn hetzelfde.

Werken voor een detacheerder. Vast of juist flexibel?

Soms ben je op zoek naar meer zekerheid in je loopbaan en dan werkt een vast contract beter. Via een detacheerder met de deta-vast principe kan dat prima.

Waarom via Connetix?

Connetix heeft jarenlange ervaring met deze manier van werken en kent veel verschillende interessante werkgevers in de techniek. We zijn actief in verschillende sectoren: MachinebouwApparatenbouwIndustrie, Offshore, Maritiem en Infratechniek.

Dit betekent dat we je meerdere mogelijkheden bij interessante bedrijven in de techniek kunnen geven. We kennen de sfeer binnen een bedrijf en weten wat de doorgroeimogelijkheden zijn. Zo ben je beter voorbereid bij het zoeken naar een nieuwe uitdaging, én het kan ook nog eens snel gaan.

Waarom doen wij het zo?

Omdat we door jarenlange ervaring weten dat deze manier van werken goed werkt. Het geeft duidelijkheid en het maakt het makkelijker. Je zit dus niet jarenlang vast aan een contract, maar kan je na 1 jaar (en als het natuurlijk goed bevalt) gewoon direct in dienst bij de opdrachtgever werkgever. Je opdrachtgever wordt officieel je werkgever en je hebt een vast contract!

Hoe ziet zo’n traject er dan uit?

Dit zijn de stappen die je normaal zet om te komen tot een succesvolle (nieuwe) plaatsing:

  • Je bent op zoek: jouw zoektocht!
  • Je CV voorbereiden en LinkedIn profiel verder verbeteren
  • Praten met Connetix (en je voorbereiden) over jouw wensen en ambities
  • Samen de passende vacature(s) vinden
  • Hulp bij het maken van keuzes binnen de mogelijkheden
  • Ondersteuning bij verschillende mogelijkheden in de techniek
  • Solliciteren bij verschillende werkgevers
  • Onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden en contract opstellen
  • Nieuwe baan beginnen
  • Doorgroeien, trainen en je op professioneel en persoonlijk vlak verder ontwikkelen

Wie betaalt het eigenlijk?
De werkgever betaalt een vergoeding aan Connetix.

Wat gebeurt er als dit contract afloopt, of als het niet werkt?

Soms kan het zijn dat je na 11 maanden in de detacheringsvorm gewerkt te hebben, er achter komt dat de opdrachtgever bij wie je in vaste dienst zal komen, toch niet helemaal is wat je zoekt. We kunnen dan opnieuw je wensen bekijken en met je meedenken over je opties. Ook evalueren we hoe het gaat in de tussentijd.

Wat zijn de mogelijkheden bij Connetix?

Connetix biedt de detachering met uitzicht op vast dienst verband aan. Je werkt een jaar lang bij een opdrachtgever en bent in dienst van Connetix. Dit is het deta-vast principe.

Werkt detachering ook goed als opdrachtgever (werkgever)?

Omdat opdrachtgevers vaak ook duidelijkheid willen, werkt het op deze manier voor hun als potentiële werkgevers ook goed. Ben je opdrachtgever klik dan hier voor meer informatie. De duidelijkheid en de kwaliteit van kandidaten verbetert door detachering, het bespaart ook enorm bij de wervingstijd.

Conclusie

Kortom, er zijn enorm veel mogelijkheden en kansen in de techniek. Vraag er naar bij je adviseur van Connetix.

Wil je meer weten over Connetix?

We hebben al meer dan 10 jaar ervaring in de markt en de oprichters hebben gezamenlijk zelfs meer dan 20 jaar ervaring. Onze geplaatste kandidaten geven ons een 8,5 (Oktober 2019) voor onze dienstverlening. Een zeer positieve score! We vinden het geweldig om goede mensen te koppelen aan bijzondere bedrijven in de techniek!

Bronnen:

ikwordzzper kennisbank
cbs
cbs arbeidsmarkt

Wil je ons direct bereiken: stuur dan een appje of bel ons op 088 605 22 00. Of neem direct contact op met één van onze consultants.

detacheringsbureau