Ben je benieuwd naar het Sales Engineer salaris?

Een Sales Engineer verdient over het algemeen tussen de €2.500,- en €4.500,- bruto per maand. Dit bedrag is uiteraard afhankelijk van opleiding en ervaring en leeftijd, maar ook van het soort bedrijf (en de grootte daarvan). Daarnaast bieden bedrijven vaak ook een prestatiebonus bovenop het salaris, een Sales Engineer is immers een commerciële functie. Het gemiddelde salaris voor een Sales Engineer met 3-5 jaar ervaring bedraagt € 3.596,- per maand in Nederland.
Het salaris van een beginnende Sales Engineer op HBO-niveau ligt ronde de €2.500,- bruto per maand. Het gemiddelde startsalaris van een afgestudeerde Sales Engineer op WO-niveau bedraagt €2.750,- euro bruto per maand of meer. Er zijn uiteenlopende doorgroeimogelijkheden voor een Sales Engineer, dus ook voor het salaris.

Zorgt samenwerken met een recruitmentbureau voor een hoger salaris?

Een technisch recruitmentbureau zoals Connetix is zelf geen technische organisatie waar projecten worden gedaan en waar mensen technisch kunnen worden opgeleid, maar plaatst technici middels de deta-vast constructie bij opdrachtgevers. Dit betekent dat je (meestal) voor een jaar via Connetix bij een opdrachtgever zal werken, met de intentie om daarna in vaste dienst te gaan bij deze opdrachtgever. Je werkt dus feitelijk al bij je potentiële nieuwe werkgever (de opdrachtgever), maar het recruitmentbureau betaalt gedurende dit eerste jaar jouw salaris. Voor de hoogte van het salaris maakt dit echter niets uit. Het is wettelijk bepaald dat je een vergelijkbaar salaris moet hebben als iemand in dezelfde functie die wel in directe dienst is bij de opdrachtgever waar jij werkt.

Wat is een goed salaris voor een Sales Engineer?

De vraag blijft dan wat is een goed salaris en hoe kom ik hier aan? Als je net bent afgestudeerd en begint aan je eerste baan als Sales Engineer kan je natuurlijk niet direct het hoogste salaris verwachten. Om een reëel en goed startsalaris te bepalen is het handig om wat onderzoek te doen. Hierboven hebben we je inzicht gegeven in wat reële (start) salarissen zijn voor een Sales Engineer, maar wanneer je het nog moeilijk vindt om een startsalaris indicatie te bepalen, is het raadzaam om in gesprek te gaan met een Recruitment Consultant. Dagelijks zien zij salarissen voorbij komen en kunnen gemakkelijker inschatten wat een reëel startsalaris is voor iemand met jouw achtergrond.

Hoe zorg je voor meer loon als Sales Engineer?

Als Sales Engineer kan je salaris snel groeien door de hoogte van je prestatiebonussen, maar ook afhankelijk van het type bedrijf en de branche waarin ze actief zijn. Toch is het ook belangrijk zelf na te denken wat je wil en als je graag meer salaris wilt verdienen, hierover in gesprek te gaan. Hoe ga je zo’n spannend gesprek aan? Daar helpen wij graag bij! Check hiervoor ons artikel over wat een Mechanical Engineer verdient!

Hulp nodig?

Wanneer je toch echt meer salaris wilt en het niet krijgt bij je huidige werkgever is het misschien goed om de mogelijkheid te ontdekken bij een andere werkgever. Via Connetix kun je solliciteren als Sales Engineer bij diverse bedrijven in Nederland. Door ons grote netwerk en specialisme kun je binnen verschillende branches snel aan de slag als Sales Engineer! Check daarom de openstaande vacatures, of stuur een open sollicitatie, wij helpen je graag verder!

Heb je vragen? Neem dan zeker even contact met ons op!