Werken via een detacheringsbureau, dit zijn de voordelen.

Wat doet een detacheringsbureau?

Een detacheringsbureau bemiddelt tussen vraag en aanbod. Het aanbod bestaat uit (hoog-) opgeleide professionals, bij ons is dit in de techniek binnen de branches: machinebouw, apparatenbouw, civiele techniek en infratechniek. Zij komen onder contract te staan bij het detacheringsbureau, maar gaan aan de slag bij de opdrachtgevers. Als detacheringsbureau ontzorgen wij onze klanten en kandidaten in het proces naar het vinden van de juiste kandidaat/baan.

detacheringsbureau

Soorten detacheringscontracten

Detacheren

Detachering houdt in dat een detacheringsbureau de werknemer verhuurt aan de werkgever voor een onbepaalde tijd. Dit kan zowel voor project basis of voor langere termijnen.

Deta-vast

Deta-vast staat voor detacheren naar een vast dienstverband. Dit houdt in dat een werknemer voor een bepaalde periode onder contract staat bij het detacheringsbureau, het detacheringsbureau leent de werknemer vervolgens uit aan de werkgever. De periode van het contract verschild per detacheringbureau. Wanneer deze periode is afgelopen kan de werkgever de werknemer zelf in vaste dienst nemen.

Wij richten ons op de deta-vast constructie. Wat houdt dat in?

Connetix maakt gebruik van deta- vast detachering. Dit houdt in dat je als werknemer het eerste jaar onder contract staat bij Connetix. Vervolgens leent Connetix jou uit aan de werkgever naar keuze. Connetix werkt met een contract termijn van één jaar. Na deze termijn krijgt de werkgever dan kans om de werkgever vast in dienst te nemen.

Door het principe van deta-vast heeft Connetix een sterke relatie met zowel opdrachtgever en werknemer. Connetix biedt intensieve begeleiding aan de werknemer. We ondersteunen de werknemer, waardoor de werkgever zoveel mogelijk ontlast wordt in dit proces. Connetix heeft gedurende de periode vaste contactmomenten en door middel van deze contactmomenten wordt de loopbaanbegeleiding kwalitatief vormgegeven.

“Ik ben super enthousiast over mijn nieuwe baan!”
Hugo van Herk | Werkvoorbereider

Voordelen werken via een detacheringsbureau als werknemer?

Drie redenen waarom je als werknemer zou kiezen voor een detacheringscontract:

 1. Het vergroot je kansen en zo kom je bij bedrijven die je zelf nooit had gevonden.
 2. Je ervaart een steile leercurve, omdat een detacheringsbureau investeert in jouw persoonlijke- en vak ontwikkeling.
 3. Je bouwt een groot netwerk op.
 4. Met een detacheringscontract heb je dezelfde rechten als iemand die in dienst is bij een werkgever. Zo krijg je met beide contracten doorbetaald bij ziekte of verlof.

Nadelen werken via een detacheringsbureau voor de werknemer

 1. Als gedetacheerde heb je altijd twee partijen waar je mee moet overleggen, de werkgevers en het detacheringsbureau.
 2. Het is mogelijk dat de werkgever de gedetacheerde niet in vaste dienst neemt na de proefperiode.

Voordelen van een detacheringsbureau voor werkgevers?

Vier redenen waarom je als werkgever zou kiezen voor een detacheringscontract.

 1. Flexibiliteit
  Bij detachering zit een organisatie niet vast aan een langdurig contract, je kan de werknemer gedurende een periode testen en uitproberen.
 2. Kwaliteit
  Een detacheringsbureau komt ook direct met kwaliteit, zij hebben de professional al uitgebreid gesproken en kunnen een goede match maken tussen professional en organisatie.
 3. Snelheid
  Het inhuren van een interim professional bespaart de inlenende organisatie veel tijd. Het intensieve proces van werving & selectie neemt het detacheringsbureau voor de organisatie uit handen. Door het grote netwerk dat een detacheringsbureau binnen alle specialisaties heeft, maakt een detacheringsbureau snel de juiste match met de inlenende organisatie.
 4. Zekerheid

Deze drie voordelen leiden tot één overkoepelend voordeel: zekerheid. Zekerheid van een vakbekwame professional die snel meedraait en waaraan de organisatie niet gebonden is als de behoefte verandert. Zo kan een organisatie snel op en afschalen met behoud van kwaliteit. Detachering biedt de zekerheid van flexibiliteit én kwaliteit.

Nadelen van een detacheringsbureau voor werkgevers?

 1. Vaak is het nodig om gedetacheerd personeel in te werken. Ondanks dat Connetix werkt met professionals moeten zij toch worden ingewerkt. Dit kost tijd en geld.
 2. Na de proefperiode is het mogelijk dat de gedetacheerde niet in dienst wil bij de werkgever. Echter heeft de werkgever dit zelf in de hand. Als zij zorgen dat de gedetacheerde een goed gevoel heeft bij het bedrijf zal de gedetacheerde bij hen in vaste dienst willen treden.

Kortom zowel voor werknemer als voor werkgever zitten er vele voordelen aan detachering. Denk je dat werken via een detacheringsbureau iets voor jou is, neem dan zeker even contact op met een van onze recruiters!

detacheringsbureau