Wat is een realistisch Electrical Engineer salaris?

Een Electrical Engineer verdient grofweg tussen de €2.300,- en €6.000,- bruto per maand. Dit bedrag is uiteraard afhankelijk van opleiding, ervaring en leeftijd. Het salaris van een beginnende Electrical Engineer op HBO-niveau ligt ronde de €2.300,- bruto per maand. Het gemiddelde startsalaris van een afgestudeerde Electrical Engineering op WO-niveau bedraagt €2.800,- bruto per maand of meer. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie en branche waarin je als Electrical Engineer werkzaam bent. Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden als Electrical Engineer, en dus ook het salaris zal snel groeien.

Verdien je meer of minder als je via een recruitmentbureau werkt?

Een technisch recruitmentbureau zoals Connetix is zelf geen technische organisatie waar projecten worden gedaan en waar mensen technisch kunnen worden opgeleid, maar plaatst technici middels de deta-vast constructie bij opdrachtgevers. Dit betekent dat je (meestal) voor een jaar via Connetix bij een opdrachtgever zal werken, met de intentie om daarna in vaste dienst te gaan bij deze opdrachtgever. Je werkt dus feitelijk al bij je potentiële nieuwe werkgever (de opdrachtgever), maar het recruitmentbureau betaalt gedurende dit eerste jaar jouw salaris. Voor de hoogte van het salaris maakt dit echter niets uit. Het is wettelijk bepaald dat je een vergelijkbaar salaris moet hebben als iemand in dezelfde functie die wel in directe dienst is bij de opdrachtgever waar jij werkt.

Wat is voor mij een goed salaris?

De vraag blijft dan wat is een goed salaris en hoe kom ik hier aan?

Als je net bent afgestudeerd en begint aan je eerste baan als Electrical Engineer kan je natuurlijk niet direct het hoogste salaris verwachten. Om een reëel en goed startsalaris te bepalen is het handig om wat onderzoek te doen. Hierboven hebben we je inzicht gegeven in wat reële (start) salarissen zijn voor een Electrical Engineer, maar wanneer je het nog moeilijk vindt om een startsalaris indicatie te bepalen, is het raadzaam om in gesprek te gaan met een Recruitment Consultant. Dagelijks zien zij salarissen voorbij komen en kunnen gemakkelijker inschatten wat een reëel start salaris is voor iemand met jouw achtergrond.

Hoe zorg je er vervolgens voor dat je meer geld gaat verdienen?

Als Electrical Engineer groei je (relatief) snel in salaris. Toch is het ook belangrijk zelf na te denken wat je wil en als je graag meer salaris wilt verdienen, hierover in gesprek te gaan. Hoe ga je zo’n spannend gesprek aan? Daar helpen wij graag bij! Check hiervoor ons artikel over wat een Mechanical Engineer verdient!

Hulp nodig?
Wanneer je toch echt meer salaris wilt en het niet krijgt bij je huidige werkgever is het misschien goed om de mogelijkheid te ontdekken bij een andere werkgever. Via Connetix kun je solliciteren als Electrical Engineer bij diverse bedrijven in Nederland. Door ons grote netwerk en specialisme kun je binnen verschillende branches snel aan de slag als Electrical Engineer! Check daarom de openstaande vacatures, of stuur een open sollicitatie, wij helpen je graag verder!

Heb je vragen? Neem dan zeker even contact met ons op!