Ben jij ook zo nieuwsgierig naar het vak als Electrical Engineer? Heb je daarnaast vragen over welke eisen er gesteld worden aan deze functie en wat je mogelijkheden zijn? Daar vertellen wij je graag meer over!

Wat is een Electrical Engineer?


Elektrotechniek speelt een grote rol in onze huidige samenleving, over de hele wereld. Van de nieuwste mobiele telefoons tot medische apparatuur en van elektrische auto tot windmolen. Een Electrical Engineer onderzoekt, ontwerpt, ontwikkelt, test en houdt toezicht op de productie van elektronische apparatuur, onderdelen of systemen. Voorbeelden van deze apparatuur zijn elektrische motoren, maar bijvoorbeeld ook de bekabeling in gebouwen of radar-en navigatiesystemen.

Hoe word je een Electrical Engineer?


Om als Electrical Engineer aan de slag te kunnen heeft men minimaal een bachelorstitel nodig van een elektrotechnische opleiding. Dit kan dus zowel HTS Elektrotechniek zijn of de bacheloropleiding Elektrotechniek aan een technische universiteit. Tijdens deze studies houdt je je o.a. bezig met het ontwikkelen, produceren en verbeteren van elektronische high tech apparaten en systemen. Dit varieert van hele kleine (zoals microchips) tot zeer grote (zoals nieuwe systemen voor duurzame energieopwekking) apparaten en systemen.

Daarnaast is het voor de Electrical Engineer erg belangrijk om up-to-date te blijven qua kennis van de technologische ontwikkelingen in zijn vakgebied. Veel vakgerichte cursussen of verdiepende opleidingen zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Waar werkt een Electrical Engineer?


De meeste Electrical Engineers werken bij internationale bedrijven. Omdat je als Electrical Engineer zeer breed bent opgeleid, kun je op veel verschillende plekken terechtkomen. Vaak werk je op een ontwerpafdeling. Waar je (mede) verantwoordelijk bent voor het elektrisch ontwerp. Een startende Electrical Engineer begint vaak in teamverband om zo ervaring op te doen. De meer senior Electrical Engineers werken zelfstandiger aan grotere projecten met meer verantwoordelijkheden.

Met wie werkt een Electrical Engineer samen?


Het vakgebied van de Electrical Engineer is breed. Meestal werkt de Electrical Engineer in projectteams, waarbij hij rapporteert aan de Project Manager. Vaak werken Electrical Engineers ook samen met mensen die gespecialiseerd zijn in mechatronica en specifieke software. Ook wordt er vaak samengewerkt met elektriciens en monteurs op het gebied van elektra.

Wat is de toekomst van een Electrical Engineer?


Naar verwachting zal slechts 10% van de werkzaamheden van een Electrical Engineer worden geautomatiseerd in toekomst, en zal de groei in banen voor Electrical Engineers blijven toenemen omdat de vraag naar elektronische apparatuur en systemen toeneemt. Genoeg kansen en mogelijkheden dus!

Wil je werken als Electrical Engineer?


Werk je al als Electrical Engineer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Electrical Engineer worden? Wil je hier meer informatie over? Dan helpen wij je graag!

Via Connetix kun je solliciteren als Electrical Engineer bij diverse bedrijven in Nederland. Door ons grote netwerk en specialisme kun je binnen verschillende branches snel aan de slag als Electrical Engineer! Check daarom de openstaande vacatures, of stuur een open sollicitatie, wij helpen je graag verder!

Heb je vragen? Neem dan zeker even contact met ons op!

Wat is een electrical engineer