Maak je LinkedIn profiel compleet
Je profiel kan een krachtig onderdeel zijn van je persoonlijk merk. LinkedInprofielen die als “volledig” worden gezien zullen door het zoekalgoritme van LinkedIn beter zichtbaar zijn. Daarom is het belangrijk je profiel zo volledig mogelijk te maken. Hoe doe je dat eigenlijk? Hieronder leggen wij dat uit aan de hand van stappen.
Tip 1: Zorg voor een goede kwalitatieve profielfoto.
Je profielfoto is het eerste waar mensen naar kijken als ze jouw profiel bezoeken. Het is belangrijk dat je op jouw profielfoto een intelligente uitstraling hebt. Daarnaast draagt een glimlach op jouw foto bij aan een positieve uitstraling. Zorg ervoor dat je voor de foto gepaste kleding draagt voor de branche waarin je jezelf wil positioneren.
Tip 2: Zorg voor een pakkende banner
Laat jouw profiel sprankelen door een pakkende banner toe te voegen. De juiste banner zorgt voor een weerspiegeling van jouw functie of de branche waarin je werkt. Wanneer je werkzaam bent in de techniek is het relevant om een banner te kiezen met een technische afbeelding.
Tip 3: Geef een beknopte beschrijving van jezelf.
Hierin wordt verteld wat je doet en wat je te bieden hebt voor een potentiële werkgever. Op LinkedIn is het mogelijk om een omschrijving te geven van maximaal 2000 tekens.
Tip 4: Vermeld jouw (technische) vaardigheden
Zorg ervoor dat jouw werkervaring, opleidingen en vaardigheden vermeld worden op jouw LinkedIn profiel. Door je vaardigheden te vermelden weten potentiële werkgevers waar jouw sterke punten liggen. Voor een technische baan is het handig om relevante technische vaardigheden te vermelden. Dit kan voor de functie Ontwerper in de Civiele Techniek bijvoorbeeld AutoCAD zijn.
Tip 5: Vermeld jouw werkervaringen
Zorg ervoor dat jouw ervaringen actueel zijn en dat jouw huidige functie vermeld wordt. Het is van toegevoegde waarde om bij jouw functies een korte toelichting te geven. Beschrijf wat jouw werkzaamheden inhielden en wees daarin specifiek. Zeg bijvoorbeeld niet dat je een alleen dat je een goede ontwerper bent, leg uit wat je zo’n goede ontwerper maakt. Dit kan je doen door bijvoorbeeld werksituaties, technische vaardigheden of projecten te omschrijven.
Tip 6: Maak connecties met andere LinkedIngebruikers
LinkedIn is en social netwerk, hoe meer connecties je aangaat hoe groter jouw netwerk is. Betekend dit dat je zoveel mogelijk connectieverzoeken moet versturen? Nee, wij raden dit niet aan. Wees specifiek in de mensen met wie jij een connectie aan wilt gaan. Ga connecties aan met mensen waarvan jij denkt dat je in de toekomst iets voor elkaar kunt betekenen. Wanneer je iemand niet goed kent, maar denkt dat die persoon een aanvulling is voor jouw netwerk, kan een connectieverzoek verstuurd worden. Wij raden je in dit geval aan om een bericht toe te voegen aan het connectieverzoek, vermeldt hierin de reden voor jouw connectieverzoek.
Tip 7: Wordt lid van relevante groepen
LinkedIngroepen zijn een goede manier om nieuwe connecties te maken met mensen die dezelfde interesses hebben. Relevante onderwerpen voor jouw branche worden besproken. Interessante technische LinkedIn groepen zijn bijvoorbeeld Civiele Techniek Nederland, InfraTech, Infrastructuur Specialisten en Machinebouw.
Tip 8: Vul je contactgegevens aan
Zorg ervoor dat je contactgegevens zijn aangevuld. Dit zorgt ervoor dat bedrijven zonder een LinkedIn Premium account je gemakkelijk kunnen benaderen voor een baan.
Wil je hulp bij het opbouwen van een professionele LinkedInpagina zodat jouw positie in de arbeidsmarkt verbeterd? Of zoek je een nieuwe baan in de civiel techniek, infratechniek of machine- apparatenbouw? Onze consultants helpen je graag verder, neem vrijblijvend contact op met een van onze consultants.