Ontdek de 7 voordelen van werken met een recruitmentbureau

Je bent op zoek naar vernieuwing of verandering in je werk, of wie weet ben je zelfs wel toe aan een nieuwe baan. Meestal ga je dan zelf online op zoek naar een nieuwe baan. Je kan natuurlijk zelf solliciteren, maar je kunt ook gebruikmaken van de expertises van een goed recruitmentbureau. Dit verhoogt je slagingskans aanzienlijk, want je bent dan niet meer ‘een van de velen’, maar je komt ‘handpicked’ binnen bij je mogelijke nieuwe werkgever. Het werken met een recruitmentbureau verhoogt dus je slagingskans wanneer je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging.

sollicitatiegesprek

Wat zijn de voordelen van het werken met een recruitmentbureau?

Werken met een goed recruitmentbureau wordt als prettig ervaren en geeft mensen vaak rust en meer vertrouwen in het vinden van een baan die op je wensen en ambities aansluit. Daarom hebben wij hieronder de voordelen van het werken met een recruitmentbureau voor jou op een rijtje gezet:

1. Beter passende vacatures met een goed salaris

Een recruitmentbureau heeft al veel ervaring en kan dus snel op basis van je CV en achtergrond komen tot een mooie voorselectie van passende vacatures. Dit doen de consultants van Connetix dus ook gelijk al in het eerste kennismakingsgesprek. De consultants selecteren vooraf aan dit gesprek al 3 mogelijkheden, op basis van je CV, waarvan wij denken dat bij je kan passen. Dat is nog eens voorbereiding en daar heb jij nog helemaal niets voor hoeven doen! Door onze jarenlange ervaring weten we ook wat de salarisranges zijn die bij je functie en ervaringsniveau passen.

2. Hogere kwaliteit

Werken met een goed recruitmentbureau versterkt de kwaliteit van hoe je overkomt. Connetix helpt je bij het verbeteren van je CV, we geven je een betere voorbereiding op het gesprek bij de potentiele werkgever, en maken samen met jou de keuzes voor de best passende bedrijven. Kortom, je verhoogt de kwaliteit van je eerste indruk en hoe je overkomt, je sollicitaties worden beter en de bedrijven die je kiest worden relevanter en passender voor jou.

3. Gelijk duidelijke feedback

Soms is je CV niet zo goed qua lay out en daardoor minder aantrekkelijk, of is je werkervaring wat minder, heb je gaten in je CV, of zitten er spelfouten in je Nederlandse CV. Maar ook kan het voorkomen dat je motivatiebrief wel een stuk beter geschreven kan worden of dat je LinkedIn profiel wel een opknapbeurt kan gebruiken, of misschien zijn je verwachtingen wel onrealistisch. Kortom, genoeg te verbeteren. Door onze ervaring kunnen we je snel eerlijke feedback geven, zodat je zelf direct de verbeteringen kan doorvoeren om (nog) beter voor de dag te kunnen komen.

4. Snel op gesprek kunnen gaan

Vaak heeft een recruitmentbureau veel vacatures bij interessante bedrijven actief open staan, waardoor het solliciteren een stuk sneller gaat. Je hebt dan vaak meerdere keuzes en je kan daardoor meestal sneller op gesprek en dan ook nog bij meerdere bedrijven!

5. Steun in het sollicitatieproces en betere voorbereiding

Verder is het makkelijker en prettiger om samen te werken, dan om het allemaal zelf te moeten doen. We ondersteunen je in het hele sollicitatieproces, samen met ons kunnen we je CV en je motivatiebrief verder aanscherpen en ga je beter voorbereid een sollicitatiegesprek in. Ook weten we welke vragen er vaak gesteld worden en we kunnen je daardoor goed voorbereiden bij het (beter) beantwoorden van de vragen. Zo sta je niet met een mond vol tanden, maar heb je een goed verhaal klaar.

6. Makkelijker en sterker binnenkomen

Ook kom je makkelijker en sterker ‘binnen’ bij een bedrijf. We stellen je voor bij een bedrijf dat we al goed kennen, we kunnen dan ook al jouw voordelen al voorintroduceren. Het bedrijf is ook al voorgeselecteerd op basis van je ervaring en wensen, waardoor je gelijk al dichter bij je ideale baan komt. Dat scheelt al behoorlijk wat tijd!

7. Betere slagingskans

Als je zelf solliciteert gaat het contact leggen met bedrijven meestal wat lastiger. Werken met een recruitmentbureau biedt nog meer voordelen: we kennen ook bedrijven in de techniek waar je zelfs nog niet van gehoord hebt. We helpen niet alleen jou in de voorbereiding, maar ook het bedrijf bereiden wij vooraf aan jouw sollicitatiegesprek al op jou voor. Hierdoor heb je een streepje voor op de andere kandidaten én verhoog je daarmee je slagingskans!

 

“Ik ben erg blij met mijn nieuwe
uitdaging binnen de industrie!”
Guy Shomroni | Process Engineer
sollicitatiegesprek

Waarom kiezen voor het recruitmentbedrijf Connetix?

Connetix is een specialistisch recruitmentbureau in de techniek. We kennen veel bedrijven in de machinebouw, apparatenbouw, industrie en infratechniek.

We zijn specialist in technische functies zoals Mechanical Engineer, Werktuigbouwkundige, Project Engineer, Werkvoorbereider, Tekenaar/Constructeur, Electrical Engineer, Sales Engineer, technisch projectleider en nog veel meer engineers/technische posities met MBO4+, HBO en WO-niveau. Wij bemiddelen voornamelijk in HBO+ functies, maar kunnen voor iedereen een mooie baan vinden.

• Kwaliteit, betrouwbaarheid met persoonlijk contact en goede specialist in techniek

We onderscheiden ons door kwaliteit, betrouwbaarheid met persoonlijk contact en door een goede specialist in techniek te zijn. Dat betekent dat we je snel en goed kunnen helpen aan een nieuwe uitdaging in de techniek.

• Vooraf inzicht in de werksfeer

Omdat we de bedrijven al kennen, kennen we ook de werksfeer binnen een organisatie. Zo kunnen we vooraf inschatten of de bedrijfscultuur bij jou zou kunnen passen. Dat scheelt!

• Vlakbij je woonplaats

We proberen de functies te zoeken die in of dichtbij je woonplaats liggen, zodat je niet onnodig meer reistijd zal hebben. Dus, een betere werk/privé balans!

• Zekerheid van een vast contract

Werken met Connetix biedt nog meer voordelen, zo heb je uitzicht (bij goed functioneren) op een vast contract na 1 jaar detacheringsperiode. Zo werk je gelijk langer bij je werkgever en krijg je al na een relatief korte periode meer zekerheid. Zeker handig als je meer vastigheid zoekt!

• Meer mogelijkheden door bijzondere bedrijven in de techniek

Vaak ken je een aantal bedrijven uit je studie of uit je werkverleden, maar er zijn nog veel meer bedrijven die bijzondere dingen maken waar je soms nog niet eens van gehoord hebt. Die bedrijven zitten ook in ons netwerk! Dat betekent dat je ook bedrijven kan zien langskomen waar je nog niet van gehoord hebt, maar die wel aan jouw wensen voldoet. We zijn specialist in de techniek, dus we kennen de functies waar je naar op zoek bent. Zo kunnen we sneller schakelen en je sneller en je (nog) beter bemiddelen.

Heb je interesse gekregen in het werken met een recruitmentbureau? Neem dan eens contact op met een van onze recruitment consultants. Je kan dan snel beginnen met een nieuwe uitdaging of bekijk onze actuele vacatures in de techniek!