Waar bestaat een technisch cv uit?
Wij zetten voor je op een rijtje wat er allemaal in een goed technisch cv moet staan.
Persoonlijke informatie
Allereerst deel je persoonlijk informatie op je cv. Hieronder wordt beschreven welke persoonlijke informatie thuishoort in je cv.
Persoonsgegevens: Je begint met informatie geven over jezelf. Zo heeft een potentiële werkgever al jouw gegevens op een rijtje. Hier noteer je, je voor- en achternaam, adres, woonplaats, geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer, nationaliteit en rijbewijs.
Foto: Een foto op je cv is tegenwoordig echt een pré. Door een geschikte foto op je cv te zetten geef je je jouw potentiële werkgever gelijk een duidelijk beeld van hoe je eruitziet. Niet elke foto is geschikt voor op je cv, hieronder wordt beschreven hoe de foto er moet zien.
– Gebruik een portretfoto en bijvoorbeeld geen vakantiefoto.
– Zorg dat je glimlacht op de foto, een glimlach zorgt voor een positieve uitstraling.
– Draag nette kleren op de foto, een overhemd komt professioneler over dan een T-shirt.
– Gebruik een recente foto, je lijkt het meest op een recente foto.
– Gebruik geen snapchat filter
Persoonlijke omschrijving: Om je potentiële werkgever een nog beter beeld van je te geven kan je een korte omschrijving van jezelf geven. In de persoonlijke omschrijving beschrijf je, je persoonlijkheid. Je verteld wat je uniek maakt. Ook kan je hier jouw persoonlijke ontwikkeling of groei delen.
Interesses: Het is handig om je interesses te vermelden op je cv. Het geeft een stukje inzicht in je privéleven. Ook is het handig interesses te vermelden die aansluiten bij de branche waarin je wil gaan werken. Stel je wil solliciteren voor een baan in de Civiele Techniek, Infrastructuur of Machine- Apparatenbouw dan is het handig te vermelden waarom dat je interesses trekt.
Werkervaring
Ook is een werkgever geïnteresseerd in jouw werkervaring. Met je werkervaring laat je zien dat je ervaring hebt opgedaan bij voorgaande banen. Deze ervaringen kan je meenemen naar jouw nieuwe baan. Je vermeld jouw werkervaring in omgekeerde chronologische volgorde. Dit houdt in dat je begint met je meest recent baan en terug werkt naar banen die dat je als eerst hebt gehaald. Bij het beschrijven van je werkervaring vermeld je de bedrijfsnaam, de titel van je functie, de periode dat je werkzaam was en een korte beschrijving van je werkzaamheden.
Opleidingen en certificaten
Diploma’s en certificaten: Een werkgever is altijd benieuwd naar welke diploma’s en certificaten je op zak hebt. Al je diploma’s en certificaten kan je opsommen onder een hier voor bedoeld kopje. Ook hier geldt dat je, je diploma’s en certificaten in omgekeerde chronologische volgorde vermeld.
Opleidingen: Hier vermeld je alle opleidingen die je hebt gevolgd. Je begint bij je middelbare schoolopleiding en eindigt bij je meest recent (behaalde) opleiding. Per opleiding vermeld je de naam van de opleiding, de onderwijsinstelling waar je de opleiding hebt gevolgd en de periode waarin je de opleiding hebt gevolgd.