Een uitvoerder in de civiele techniek houdt zicht bezig met het uitvoeren van projecten die betrekking hebben tot de infrastructuur. De uitvoerder is verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden. Daarnaast bewaakt de uitvoerder de tijdsplanning, de kwaliteit en de begroting. Ook bepaald de uitvoerder welke materialen en de hoeveelheid personeelsleden die nodig zijn.

Wat zijn de verantwoordelijkheden van de uitvoerder?

De uitvoerder zorgt ervoor dat alles gedurende het project op rolletje blijft lopen. De uitvoerder zorgt ervoor dat de werknemers weten welke werkzaamheden er verricht moeten worden en stuurt hun aan. Ook bewaakt de uitvoerder de planning, zodra bijvoorbeeld de werkzaamheden meer tijd in beslag nemen dan verwacht, dan is het de taak van de uitvoerder om daar een oplossing voor te bedenken. Daarnaast is de uitvoerder verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole en de garantie van de veiligheid.

Wat is het salaris van een uitvoerder?

Een uitvoerder in de civiele techniek verdient gemiddeld zo’n €3300,- tot €4500,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en werkervaring. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de uitvoerder voor werkt. Denk bij secundaire arbeidsvoorwaarden bijvoorbeeld aan een auto van de zaak, een dertiende maand en een ziektekostenregeling.

Onderstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Junior Senior
Maximaal salaris €4125 €4500
Gemiddeld salaris €3300 €4162
Minimaal salaris €2500 €3065

Welke competenties heeft een uitvoerder nodig?

De volgende competenties heeft een uitvoerder nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitvoeren.

  • Accuratesse: precies, netjes, gestructureerd werken, oog hebben voor detail, kritisch, perfectionisme zodat foutloos gewerkt kan worden
  • Besluitvaardigheid: beslissingen durven nemen, beslissingen goed kunnen onderbouwen en andere kunnen overtuigen van jouw besluit. Aan elke beslissing zitten risico’s vast. De voor- en nadelen moeten goed worden afgewogen.
  • Planning en organiseren: De opdracht structureel kunnen uitwerken in een plan van aanpak. kritisch werken, goed onderscheid kunnen maken tussen hoofd- en bijzaken, resultaat- en taakgericht en prioriteiten.
  • Resultaatgericht: Jij laat je niet van de wijs brengen door tegenvallers, extra werk of tijdsdruk. Je bent een echte doorzetter, je gaat net zo lang door totdat het doel behaald is. Verder ben je eigenwijs en ambitieus.
  • Sociabiliteit: sociaal, gemakkelijk op onbekende mensen kunnen afstappen, netwerken, luisteren, spontaan, inzicht in omgeving

Wat zijn de carrièrekansen voor een uitvoerder?

Het arbeidsmarktperspectief voor een uitvoerder in de civiele techniek is niet afhankelijk van economische situaties. Goede infrastructuur en veilige wegen en bruggen zijn in Nederland altijd van belang. Bij een slechte economie zullen er nauwelijks banen verdwijnen. Voor een uitvoerder in de civiele techniek zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden. Een ervaren uitvoerder kan bijvoorbeeld doorgroeien tot projectleider of werkvoorbereider. Hierbij krijgen je nieuwe verantwoordelijkheden. Wil jij weten wat jouw doorgroeimogelijkheden zijn? Neem dan hier contact op met één van onze consultants. Samen kan er gekeken worden welke carrièrekansen er voor jou zijn!

Zoek jij een baan als uitvoerder in de civiele techniek, bekijk dan onze vacatures Civiele Techniek of neem vrijblijvend contact op met een van onze consultants.