Wat doet een Calculator in de Civiele Techniek?

Een Calculator houdt zich bezig met het maken van berekeningen. Ieder project begint met een begroting . De opdrachtgever wil namelijk weten wat het gaat kosten. Een Calculator is verantwoordelijk voor het vaststellen van de juiste kostprijs van een project.

uitvoerder

De taken van een Calculator in de Civiele Techniek?

Om de kostprijs te kunnen berekenen bestudeerd de Calculator allereerst de tekeningen, het contract en de overige gegeven, zodat hij een goed beeld krijgt over het project. Daarna wordt bepaald hoeveel en welk materiaal nodig is voor het realiseren van het project. Hiervoor kijkt de Calculator onder andere naar de bestektekeningen en het ontwerp. Hierna wordt de berekening van de materialen maten onderbouwd in een uittrekstaat. Vervolgens worden bij verschillend leveranciers offertes aangevraagd om prijzen te vergelijken en te rangschikken. Voor het materiaal onderhandeld de Calculator met leveranciers om een zo goede mogelijke prijs te bedingen. Naast het materiaal moet ook worden berekend hoeveel en welk personeel nodig is voor het realiseren van het project. Zodra alle informatie verzameld is kan een begroting worden opgesteld en kunnen de risico’s berekend worden. De algemene kosten en de winst zijn overzichtelijk in kaart gebracht, de aanneemsom is nu vastgesteld.

De kans op werk

De baankansen als Calculator zijn goed. Als Calculator kan je werken bij een aannemersbedrijf, een ingenieursbedrijf, een adviesbureau of een installatiebedrijf. Voor een calculator zijn uiteraard ook doorgroeimogelijkheden, zo kan je bijvoorbeeld leidinggevende worden. Je stuurt dan mensen aan, bent het aanspreekpunt voor externe partijen en bent verantwoordelijk voor de uiteindelijke calculatie.

“Ik ben super enthousiast over mijn nieuwe baan!”
Hugo van Herk | Werkvoorbereider
calculator

Met wie werkt een Calculator samen?

Als Calculator kom je met veel verschillende mensen in aanraking. Je hebt te maken met veel verschillende betrokken partijen waaronder leveranciers, aannemers en uitvoerders om te onderhandelen over prijzen en voor de uitvoering van het project. Ook werkt de Calculator nauw samen met de projectleider en maken zij vaak samen beslissingen over de geschikte leveranciers en een aannemer. Daarnaast dient de Calculator zijn werkzaamheden vaak te rapporteren aan de projectleider.

De eigenschapen van een Calculator in de Civiele Techniek

Een Calculator is een cijferwonder. Om de juiste kostprijs te kunnen bereken moet je gestructureerd werken en overzicht kunnen houden. Als Calculator werk je met aanbestedingen en deadlines, het is belangrijk je hoofd koel te kunnen houden en stressbestendig te zijn. Een Calculator moet goed kunnen samenwerken en overleggen met alle betrokkenen.

Wil je ook werken als Calculator? Momenteel hebben bij meerdere Calculator vacatures bij verschillende werkgevers openstaan. Bekijk al onze vacatures.