De Civiele Techniek krijgt € 4 miljard voor de infrastructuur

Afgelopen week was het de derde week van september, dit betekend dat Prinsjesdag heeft plaatsgevonden. Ieder jaar bepaalt het kabinet hoeveel geld er naar ieder ministerie gaat. Ook het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een budget gekregen voor 2023. Dit besluit heeft positieve gevolgen voor de civiele techniek.

De Civiele Techniek krijgt € 4 miljard voor de infrastructuur

Het onderhouden van de infrastructuur

Volgens Minister Harbers, de minister van Infrastructuur en Waterstaat, is het zeer belangrijk dat er veel geld wordt uitgetrokken voor de infrastructuur in ons land. De Civiele Techniek zal zich bezighouden met de verbetering van de infrastructuur van ons land. Dagelijks worden de wegen, spoorwegen en vaarwegen intensief gebruikt voor verschillende doeleinde. Wanneer je onderweg bent naar werk, school, vrienden, familie of een vrijetijdsbesteding maak je onbewust altijd gebruik van de infrastructuur in ons land. Ook de goederentoevoer gebeurt door middel van wegen, sporen en het water. Het is dus van belang om de infrastructuur in ons land goed te onderhouden zodat Nederland goed bereikbaar blijft.

Hoe wordt het budget van Civiele Techniek besteed?

Voor 2023 heeft het kabinet €12,9 miljard beschikbaar gesteld voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Minister Harbers en staatssecretaris Heijnen zijn van plan om €4 miljard uit te besteden aan het verbeteren van de infrastructuur. Van deze €4 miljard gaat €2 miljard naar spoorwegen, €1 miljard naar wegen, €500 miljoen naar vaarwegen en €500 miljoen naar waterbeheer (Rijksoverheid).

“Ik ben super enthousiast over mijn nieuwe baan!”
Hugo van Herk | Werkvoorbereider

De werkgelegenheid stijgt in de Civiele Techniek

De investering van het kabinet in de Civiele Techniek heeft een positief effect op de werkgelegenheid in de civiel technische branche. Doordat het aantal projecten binnen de Civiel Technische branche stijgt zullen opdrachtgevers fors op zoek gaan naar werknemers in de Civiele Techniek. Connetix beschikt over een groot netwerk van partners. Dit maakt dat Connetix gemakkelijk technische professionals kan matchen aan de juiste werkgever.

Dus ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, een baan dichterbij huis of betere arbeidsvoorwaarden? Twijfel dan niet en bekijk alle vacatures in de Civiele Techniek of neem contact op met een van onze recruiters!