Sabriye studeert Civiele techniek en was opzoek naar een baan voor 3 dagen in de week zodat ze alvast werkervaring op kan doen. Zij heeft haar baan gevonden en is momenteel werkzaam als technisch tekenaar. Graag deelt zij haar ervaring met jullie.

Op dit moment heb ik het niet zo druk op school en wilde ik graag alvast werkervaring opdoen in de techniek. Daarom ben ik opzoek gegaan naar interessante vacatures. Via Indeed heb ik gereageerd op een vacature van Connetix en binnen een half uur werd ik al gebeld door Angelique! Zij gaf mij een goed beeld van Connetix als organisatie en van wat Connetix voor mij te bieden heeft. Verder vroeg Angelique naar mijn interesses en behoeften. Ik vertelde dat het mij leuk lijkt om als  ontwerper of technisch tekenaar aan de slag te gaan en het liefst in de infrasector. Na het eerste gesprek kreeg ik een lijstje met bedrijven toegestuurd waar Angelique mij aan kon voorstellen. Binnen twee dagen had ik mijn eerste sollicitatiegesprek al!

Het was tijd voor het eerste sollicitatiegesprek. Ik vond het best spannend om naar het sollicitatiegesprek te gaan. Gelukkig heeft Angelique mij geholpen met het voorbereiden van het sollicitatiegesprek. Zij heeft mij goede tips gegeven. Zo vertelde zij mij welke vragen ik bijvoorbeeld terug kon stellen tijdens het gesprek zodat ik een goede eerste indruk kon achterlaten.

Na prettige sollicitatiegesprekken heb ik een mooie aanbieding gekregen van mijn huidige opdrachtgever. De dag na het tweede sollicitatiegesprek belde Angelique mij namelijk al op om mij te feliciteren met mijn nieuwe baan. Ze vertelde mij dat de opdrachtgever positief gereageerd had op de gevoerde gesprekken. Ik ben toen bij Connetix op kantoor langs gekomen om mijn contract te tekenen. Ik werd hartelijk ontvangen en tijdens het tekenen van het contract kreeg ik veel nuttige informatie. Ook heb ik een tasje met cadeautjes gekregen, dit was erg leuk!

Ik werk nu bij een adviesbureau wat zich richt op ruimtelijke ontwikkeling en planologie. Tijdens mijn werk maak ik technische tekeningen. Zo kan ik mijn AutoCAD skills naar een nog hoger niveau tillen. Ik houd me bezig met verschillende projecten. Per dag werk ik aan 2 tot 3 projecten. Wanneer ik de technische tekeningen af heb bespreek ik deze vervolgens met de teamleider van infra. Het leukste aan dit werk vind ik dat ik nu als student alvast werkervaring op kan doen in de branche waarin ik later werkzaam wil zijn. De werkervaring die ik nu op doe zal ik later profijt van hebben.

Als je geïnteresseerd bent in het lezen van meerdere ervaringen, raden we je aan om ook het verhaal van Hugo en Shinny te bekijken.