Even kort voorstellen

Mathijs Schoon
Mathijs Schoon – Recruiter Industrie

Graag wil ik mij even aan jullie voorstellen. Ik ben Mathijs Schoon, Junior Recruiter voor het vakgebied Industrie. Inmiddels ben ik sinds kort bij Connetix aan het werk, waar ik goed ben opgevangen door mijn collega’s. Er heerst hierbij een fijne sfeer om in te werken.

Ik heb zelf communicatie gestudeerd en heb er uiteindelijk voor gekozen om meer de sales kant op te gaan. Ik wilde namelijk meer menselijk contact en dus echt die interactie van mens tot mens. Iets kunnen betekenen voor een ander, hoe dankbaar kan het zijn om iemand aan een baan te helpen.

Als Recruiter Industrie ben ik op zoek naar technische specialisten met een achtergrond in de Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek, dat neemt niet weg dat ik ook zoek naar andere technische invalshoeken. Ik richt mij daarin op verschillende functies, dit kan om fieldwork gaan of juist de engineering kant. Denk daarbij aan functies zoals: Procesoperator, Monteur, Werkvoorbereider, Maintenance Engineer, Mechanical engineer en Process Engineer.

Wat vind ik leuk aan mijn werk?

Ik vind het ontzettend leuk om met mensen te werken. En vanuit mijn expertise, een begeleidende en adviserende rol aan te kunnen nemen ten behoeve van de kandidaat. Dat is natuurlijk een proces en dat gaat niet vanzelf, maar juist dat vind ik zo interessant om mij daar nog verder in te ontwikkelen. Als recruiter heb ik de taak om mensen op zijn of haar kwaliteiten te benaderen, dat staat voorop, maar ik vind het daarbij ook erg belangrijk om de persoonlijkheid van een kandidaat te ontdekken. En vanuit dat gegeven een goede match te kunnen maken tussen kandidaat en opdrachtgever.

Wat doe ik naast mijn werk?

Ik ben altijd al druk bezig geweest met sport. Ik heb daarin verschillende sporten beoefend: hockey, tennis en voetbal. Hockey was hierin wel mijn hoofdsport en heb dit zo’n 20 jaar op respectievelijk niveau mogen beoefenen. Tegenwoordig zit ik op voetbal bij een plaatselijke vereniging, vooral om bezig te blijven met sport en ik het leuk vind om een teamsport te beoefenen. Ik haal ook veel voldoening uit wandelingen maken door de natuur en het spotten/fotograferen van een breed scala aan bijzondere vogels. Ik ben elk jaar met familie op Texel te vinden en die passie komt daar goed tot zijn recht.

Voor vragen over mijn rol, een vacature of andere technische invalshoeken, voel je vrij om contact met mij op te nemen. Tot snel!