Intern - 3 oktober 22

Met een grote dosis enthousiasme oefent Jeroen de functie van Recruitment Consultant uit bij Connetix. Tevens houdt hij zich één dag in de week bezig met procesoptimalisaties en denkt hij creatief mee bij allerlei vraagstukken. Bijna een jaar geleden besloot Jeroen zijn passie te volgen: het helpen van mensen en begon als recruitment consultant bij Connetix.  

“Ik heb hiervoor bedrijfskunde gestudeerd op de Erasmus Universiteit in Rotterdam en ik heb daarnaast altijd 20-30 uur gewerkt als teamleider bij de supermarkt. Op een dag besloot ik het roer om te gooien en ben ik me gaan richting op de sales.  Dit om mijn communicatieve vaardigheden te verbeteren en dichter bij de mensen te staan. Dit vond ik te commercieel en daarom ben ik uiteindelijk Recruitment Consultant geworden. Toch een soort ondernemer in dienst.”

En daar heeft Jeroen vandaag de dag zeker geen spijt van. Met zijn bedrijfskunde diploma op zak, werkt hij nu vol overgave bij Connetix. Het contact met mensen spreekt hem erg aan. Hij adviseert en helpt hen graag verder naar een mooie toekomst. Benieuwd waarin Jeroen mensen dan zoal adviseert? Hij neemt je graag mee in… een dag in het leven van Jeroen!

08.00- Opstarten. Om een uur of acht kom ik binnen. Bij binnenkomst start ik direct mijn computer op, waarna ik mijn collega’s vraag of ik hen kan trakteren op een rondje koffie. Vervolgens begin ik met het afwerken van mijn mail. Ik beantwoord al mijn mails en pleeg indien nodig direct een telefoontje.

09.00- Searchen. Wanneer ik al mijn mails heb beantwoord, ga ik opzoek naar interessante kandidaten in ons systeem. Als ik interessante kandidaten ben tegengekomen, dan zal mijn vervolgstap zijn om deze personen direct te benaderen. Ik kijk in hoeverre wij iets voor kandidaten kunnen betekenen en indien dit het geval is, plan ik een afspraak met hen in.

11.00- Overleg. Rond elf uur heb ik mijn weekspreek. Binnen deze weekspreek nemen wij de week door. Belangrijke zaken die spelen, kandidaten die op gesprek komen procesoptimalisaties waar ik me mee bezig houd, behandel ik binnen dit overleg.

12.00- Lunch time. We lopen inmiddels tegen de lunchtijd aan. Rond deze tijd vraag ik allereerst altijd aan een collega of iemand tijd heeft om een potje te tafeltennissen, alvorens we gaan lunchen. Na de lunch gaan we vaak gezamenlijk even poolen of pingpongen, ter ontspanning.

13.00- Intakegesprek. In de middag heb ik een intakegesprek staan met een potentiële kandidaat. Tijdens dit intakegesprek kijk ik met de kandidaat mee naar interessante functies en werkgevers die goed aansluiten bij de ervaring en het profiel van de kandidaat. Ik vraag de kandidaat naar zijn interesses en kwaliteiten. Op deze manier kijken wij samen naar interessante mogelijkheden.

14.00- Voorstellen. Op basis van de uitkomsten die uit het kennismakingsgesprek naar voren zijn gekomen, werk ik de voorstellen voor de kandidaat uit. Binnen dit voorstel geef ik op een overzichtelijke manier de wensen, het profiel en de ervaring van de kandidaat weer. Met dit document stel ik de kandidaat vervolgens voor bij de werkgevers die wij in het gesprek behandeld hebben.

15.00 – Procesoptimalisatie. In de namiddag houd ik mij bezig met procesoptimalisatie gerelateerde werkzaamheden. Nadat ik samen met mijn managers bepaald hebt wat beter moet/kan, ga ik brainstormen. Samen of alleen kom ik erachter wat bepaalde punten zijn die beter kunnen of onnodig zijn. Uiteindelijk werk ik het uit zodat we Connetix breed zo effectief en efficiënt mogelijk kunnen werken.

17.00- Afronding. Het einde van de dag is alweer aangebroken. Rond een uurtje of vijf ga ik altijd nog even fanatiek tafeltennissen met een collega, om zo het einde van de dag af te sluiten.