Corona, wat nu!?

Het Coronavirus COVID-19 heeft vergaande gevolgen voor werkgevers en werkzoekenden. Door de Coronacrisis zal de groei van het aantal vacatures binnen de techniek afnemen en zullen veel mensen hun baan kwijtraken. Maar wat nou als je net of bijna bent afgestudeerd, of juist toe bent aan de volgende stap?

Daar sta je dan, met je diploma (bijna) in de hand. Klaar voor het professionele leven binnen de techniek, of inmiddels al de volgende stap. Eerst vastberaden, maar nu toch wat onzeker. Want ja, Corona, wat nu!? Zal je wel denken “was ik vorig jaar maar al afgestudeerd..” of “had ik vorig jaar maar de sprong gewaagd..”. Gelukkig zijn er ook nu genoeg mogelijkheden! Want zeg nou zelf, een van de vele voordelen van de technische branche is dat er veel richtingen zijn. Belangrijk dus: houd je opties open!

Heb je bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde gestudeerd? Dan heb je geluk! Doordat de studie zo breed is en je van alles wat leert ben je multi-inzetbaar en voor bedrijven dus extra interessant. Onder andere binnen de Machine & Apparatenbouw is er een grote vraag naar mensen met deze achtergrond. Onder andere Mechanical Engineers zijn veel gevraagd in beide branches. Mechanical Engineers houden zich en hun veelzijdige functie voornamelijk bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van systemen, machines of apparaten. Of je nou binnen de Machinebouw of juist Apparatenbouw als Mechanical Engineer zal werken, dit is altijd een dynamische rol met veel diversiteit en voldoende doorgroeimogelijkheden. Dit typeert ook wel duidelijk de Machine & Apparatenbouw, want binnen beide branches is een grote diversiteit aan mogelijkheden en kan je nog vele kanten op.

Ook in tijden van crisis zijn er genoeg kansen, Connetix helpt je daarbij!

Connetix is een specialistische recruitment partner die zich richt op hoger opgeleid personeel (MBO+, HBO & WO) in de technische sector. De afgelopen jaren zijn al vele werkzoekenden en bedrijven samengebracht door Connetix, en hebben wij in heel Nederland veel mensen blij kunnen maken met een mooie baan in de techniek. Ook jou helpen we graag aan een interessante stap! Of dit nou voor na je afstuderen is, of juist een volgende stap, ook in tijden van de Coronacrisis staan wij voor je klaar en bieden persoonlijke begeleiding en advies op maat om ook jou blij te maken met een mooie baan binnen de techniek. Weet je (nog) niet goed wat je nu wil of wat ‘slim’ is in deze tijd? Geen probleem, Connetix helpt je daarbij!

Neem voor meer informatie contact op met een van onze consultants, of solliciteer direct via onze website!