Barend Priester is nu sinds 3 maanden werkzaam bij Connetix en vertelt jullie graag over zijn ervaring bij Connetix tot nu toe!

Barend Priester een verse aanwinst van Connetix, Barend is sinds februari 2021 werkzaam bij Connetix als Recruitment Consultant. Barend had al enige ervaring in de recruitment hij is namelijk al 2 á 3 jaar actief geweest in het Recruitment. Voorheen is hij werkzaam geweest bij Intro Personeel waar hij zich voornamelijk focuste op Mbo’ers in de techniek. Het contact met mensen is wat Barend aanspreekt in het recruitment.

Waarom heeft Barend uiteindelijk ervoor gekozen om bij Connetix aan de slag te gaan?
De doorslag op de keuze van Barend heeft uiteindelijk gelegen op de toekomstplannen die hij zelf voor ogen heeft en die komen overeen met die van Connetix. Het jonge dynamische team sprak hem erg aan, de branche waarin Connetix actief is en de ambities. Dit zijn de voornaamste punten die voor Barend van belang waren om zijn keuze voor Connetix te bepalen.

Wat vindt Barend het leukst aan zijn werk?
Barend vindt het fijn dat hij de vrijheid en ruimte krijgt om zelf invulling te geven aan de contacten en de werkzaamheden die hij uitvoert. Zo zegt Barend: “Bij Connetix kan ik zelf bepalen met welke bedrijven ik een samenwerking aanga waarbij ik mijn expertise aanpas op het type bedrijf en in welke branche zij actief zijn. Hierdoor ben ik expert op dit gebied en kan ik met mijn expertise echt een meerwaarde leveren voor zowel klant als kandidaat”. Verder ervaart Barend de sfeer op de werkvloer als prettig. Het leuke jonge team waarin je, je al snel thuis voelt. Zo geeft Barend aan al na 2 maanden al met collega’s buiten werk af te spreken.

Wat vindt hij van de begeleiding die hij krijgt en wat voor ontwikkelingen hij doormaakt?
Bij Connetix wordt er goed gekeken naar jou als persoon (op basis van insights discovery, persoonlijkheidstest) en hierdoor wordt er gekeken naar hoe jij begeleidt moet worden en waar in jij je nog wil ontwikkelen. Barend: “Je krijgt alle vrijheid en ruimte om je eigen ding te doen, en je kan naar Gerald en Kristian als dat nodig is. Ik zelf vind dit heel fijn, omdat ik niet per se de begeleiding nodig heb maar wanneer dit nodig is klop ik aan bij Gerald en Kristian en krijg ik hier ook direct hulp bij”.

Wat vindt hij van de targets en doelstellingen die voor hem neergezet worden?
Barend: “De targets/doelstellingen zijn realistisch en als je ze niet behaald wordt er gekeken naar hoe het wel beter kan. En wordt er inhoudelijk gekeken naar wat je er voor hebt gedaan om deze doelstellingen wel te behalen”.

Had Barend van te voren affiniteit met de techniek?
Affiniteit met techniek had hij niet direct, wel had hij al enige ervaring met technisch uitvoerende functies bij zijn vorige werkgever. Maar de functies waar hij nu vooral mee te maken heeft was voor hem nieuw. Barend: “Echte verdieping krijg je pas bij de gesprekken die je voert met de kandidaten en klanten. Ik moest nog wel even wat bijleren op het begin, maar zit hier nu 3 maanden en heb mijn weg hierin wel gevonden. Op het begin in het inwerktraject wordt alles ook goed meegenomen en uitgelegd waardoor je de basis al weet voordat je er eenmaal echt aan gaat beginnen”.

Toekomst visie/plannen:
Barend is bij Connetix voor de lange termijn visie. Hij ziet in Connetix de potentie om verder te kunnen groeien, zowel voor hem zelf als de organisatie Connetix. Barend: “Het is een jong en gedreven team waar nog veel rek in zit”.