Intern - 27 mei 21

Angelique Boender is sinds 3 maanden werkzaam bij Connetix als Recruitment Consultant en neemt jullie maar al te graag mee in haar ervaring in deze eerste maanden.

Wie is Angelique?

Angelique is een starter op de markt, zij heeft de opleiding Commerciële Economie: Creative marketing & sales afgerond in november 2020. Daarvoor was onze Angelique een horeca tijger, zo heeft zij onder andere gewerkt bij Bram Ladage, in de business lounge van Feyenoord en achter de bar bij een hotel. Al met al is Angelique een persoon die vrolijk en positief is ingesteld, zij houdt van het menselijke contact en met name een leuk praatje maken.

Heeft Angelique altijd al in de recruitment willen werken?

Zij vond het na haar afstuderen nog wel lastig om echt een keuze te maken in welke functie zij wilde gaan bekleden. Bij de opleiding die zij gevolgd heeft lag met name de focus op marketing gerelateerde opdrachten en vakken. Vandaar dat zij eerst ook hier naar op zoek was, maar had hierbij wel haar twijfels of zij hier nou echt gelukkig van zou worden. Angelique: “Alleen maar cijfers analyseren, campagnes maken en teksten schrijven word ik niet bepaald warm van. Tot dat ik benaderd werd door een ander recruitment bureau die ook werkzaam is in de techniek voor een gesprek. Na dit gesprek is mijn hart sneller gaan kloppen van de recruitment branche. En nu tijdens de eerste 3 maanden ga ik het vak steeds maar leuker en leuker vinden”.

Hoe is Angelique bij Connetix terecht gekomen?

Nadat zij benaderd is door verschillende partijen die werkzaam zijn in het recruitment, is zij zelf ook actief gaan zoeken naar openstaande vacatures in het recruitment. Toen kwam zij Connetix tegen, en heeft ze gesolliciteerd op een ervaren functie als Recruitment Consultant. Hiervoor is zij uiteindelijk afgewezen omdat zij nog geen ervaring had. Vanuit deze sollicitatie is zij door Gerald benaderd voor een trainee/junior functie, en dat bleek uiteindelijk een perfect match!

Wat was uiteindelijk de doorslaggevende factor om voor Connetix te kiezen?

Ze had meerdere gesprekken lopen, maar haar aandacht was al snel het meest gevestigd op Connetix. Angelique: “Tijdens mijn eerste gesprek met Gerald, en ook het tweede gesprek met Kristian klikte het gelijk goed met beide personen. Beide gesprekken verliepen heel soepel, en mijn gevoel zei dit is het! Gevoel is voor mij heel belangrijk, en is daarom ook een belangrijke factor die ik meeneem in mijn sollicitaties”. Verder gaf ze ook aan dat als het met beide heren al zo klikte, dat het met de rest van de groep ook zo zal zijn (wat uiteindelijk ook zeker de waarheid is geworden).

Hoe is het als vrouw in de techniek (mannen wereld) te werken?

Angelique: “Ik heb niet het gevoel dat ik in een mannen wereld werk. En vaak merk ik dat juist de kandidaten het fijn vinden dat er een vrouw tegenover hen zit in mijn intakes/gesprekken”. Zij ervaart de gesprekken met haar kandidaten altijd als fijn, en heeft leuke gesprekken met de kandidaten. Juist het contact met de kandidaten vindt zij erg leuk, elk gesprek is anders en de ene persoon is de andere persoon niet en dat maakt het juist divers. Angelique: “Als vrouw zijnde hoef je niet bang te zijn voor de affiniteit met de techniek, dat krijg je vanzelf je hoeft alleen de rode draad te weten. En vanuit daar wordt je er vanzelf steeds meer wegwijs in”.

Had/heeft Angelique affiniteit met techniek en vindt zij dit nodig binnen haar vak?

Voordat zij begon bij Connetix had zij totaal geen affiniteit met techniek. In het begin lijkt het ook veel/moeilijk om alle stof te leren herkennen, maar dat valt allemaal wel mee! je leert heel veel uit gesprekken die je voert. Angelique: “Na een tijdje ben ik het ook overal in terug gaan zien. Als ik over straat loop ga ik allerlei dingen herkennen waar techniek in voorkomt, in het dagelijks leven heb je zo veel met techniek te maken dat maakt het zo leuk. Ik had nooit verwacht de techniek zo gaaf te vinden. Het begin was even lastig maar alles valt wel snel op zijn plek”.

Hoe bevalt haar eerste periode bij Connetix?

Haar eerste periode bij Connetix bevalt tot nu toe super goed! Angelique: “Ik voelde me vanaf het begin gelijk welkom. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk! Alle collega’s staan ook voor mij klaar wanneer ik hulp nodig heb. En tijdens de lunch of gedurende de dag is er altijd wel ruimte voor gezelligheid of een geintje”. Wat zij verder ook aangeeft is dat ze vanaf het begin gelijk goed is begeleid, en overal in wordt meegenomen en niet in het diepe gegooid werd. Angelique: “Je wordt direct meegenomen in intakes met kandidaten en gesprekken met klanten, waardoor je automatisch de technische termen en functies ook steeds beter leert herkennen”.

Wat vindt zij het leukste aan haar werk?

Angelique: “De diversiteit en het contact met zowel kandidaat als klant is wat ik het leukst vind aan mijn werk”. Je bent ook volop aan het schakelen met collega’s om een zo goed mogelijk team resultaat neer te zetten, hier zitten leuke prijzen aan verbonden wat je net die extra boost geeft om nog een tandje harder te werken. Angelique: “Buiten het werk om is de omgeving ook erg plezierig, op vrijdag drinken we wat en bestellen we lekker wat te eten om de week goed af te sluiten. Al met al een perfecte combinatie van werk maar ook het sociale aspect met je collega’s”.

Wat vindt zij van de cultuur en sfeer binnen Connetix?

De sfeer binnen Connetix is er goed. Iedereen is open en gezellig, zo blijven er op vrijdag altijd wel een paar collega’s nog hangen voor de vrijdag borrel. Verder staat er ook nog Ibiza op de planning omdat het laatste halfjaar van 2020 de targets behaald zijn. Angelique: “Deze gezellige sfeer is ook belangrijk om successen te bereiken”. Bij plaatsingen (kandidaat die aan de slag gaat bij klant) wordt er een persoonlijk uitgekozen nummer door de speakers van het kantoor afgespeeld, en mag desbetreffende collega slaan op de gong. Er is wel ruimte voor een onderlinge competitie tussen de teams binnen Connetix. Maar deze competitie is op een leuke en motiverende manier. Zo zijn er beloningen voor het winnende team zoals bijvoorbeeld een lunch voor het winnende team. Dit houdt iedereen extra gemotiveerd en gebrand om successen te maken.

Wat zijn haar toekomstplannen?

Angelique: “Ik wil allereerst alle knepen van het vak leren en goed onder de knie te krijgen, en daarna kijk ik wel hoe het verder loopt”. Ze ziet nog genoeg mogelijkheden om te groeien en te leren bij Connetix dus ze ziet haar voorlopig ook nog niet weggaan bij Connetix. Ze is ook erg loyaal als ze eenmaal ergens begint zal ze daar ook niet snel weg zijn te slaan!